Viewing 3 reply threads
  • Author
    Posts
    • #13002
      Andy scott
      Member
      • Topics: 9
      • Replies: 5
      @andrewscott
      Mablethorpe
      Aquila gv125

      Hi guys just tested my bike gv125 carby odometer is flashing and saying I’ve done 2000 miles in 2 days when I’ve done about 30 lol help

    • #13006
      ♠️ MARCEL
      Admin
      • Topics: 45
      • Replies: 1,892
      @mf448kxn6
      North UK
      GTR

      Can you press “Select / Mode” buttons on the dash to see if its saying  “TRIP Counter” or  “ODO”

      Do you also mean the ODO was 30 miles (lifetime of bike) and it jumped to 2K miles ?

      Can you see anything that might have happened to it ?

      Or

      Is it a pre-2010 model that uses a “CABLE Twister” driven gauges   (you will see a very very thick cable going from the MPH side of the dash , straight down to the wheel) instead of a digital electric cable on most models after 2010

      If in doubt , also post a picture of dash with your next reply

      // Meditation doesn't mean you have to sit still....

    • #13007
      Andy scott
      Member
      • Topics: 9
      • Replies: 5
      @andrewscott
      Mablethorpe
      Aquila gv125

      It’s a gv125 16 plate it had 28ooo on the clock did about 10 miles it started flashing and reading 30000 miles.the rubber button on the left looks like it’s been chewed lol never bothered me before was worried the bike was over heating or had developed an electrical issue.can you replace the buttons ?.thankyou for the reply marcel the bike is fantastic I love it lol I’ve had a few upgrades of you the 520 gearing makes a difference lol. Ho can I use iridium plugs in my bike or shall I stick with ngk plugs once again thankyou

    • #13012
      ♠️ MARCEL
      Admin
      • Topics: 45
      • Replies: 1,892
      @mf448kxn6
      North UK
      GTR

      Leave a review ⭐if you enjoyed the 520 set on the chain kit page , we appreciate it and glad its doing what it says 😉

      Show us a picture of the dash soon when you get the chance so we see what’s going on.

      If it went from 28K, to 30K but you only did 10 miles ?   – – It might be an issue with the speed sensor , so take it off the front wheel, then get “PUTOLINE RACE GREASE” , dress the whole sensor with grease  (go crazy) , now it should be greased and shielded from any road debris for a while , hell even wet nature too.

      Open the “headlight cover” or the “fuel tank is to be lifted” , locate the 3pin plug for the speed sensor

      • Clean it with Contact Cleaner
      • Add a “tear drop” of ACF50  (only!!!) inside the plugs , even your dash plugs under the tank , so it gets shielded from corrosion and the like.
      • No WD40! 🔥💀⚰⚱

      // Meditation doesn't mean you have to sit still....

Viewing 3 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.